38

‘SEO is een vak apart’

Dat is wat ik een aantal weken terug naar mijn hoofd kreeg geslingerd in een Facebookgroep. Iemand zocht daar meer informatie over SEO en wist eigenlijk niet zo goed wat ze nou zocht. Ze wist namelijk nog niet zeker of ze zelf SEO liever wilde leren toepassen of dat ze haar website door iemand anders wilde laten zoekmachine optimaliseren. Daarom bood ik haar aan om een SEO-training bij mij te volgen, dan wist ze tenminste dat die optie er was. 

Een sneer

Vrijwel direct kreeg ik van een ander lid van de Facebookgroep een sneer. SEO zou namelijk niet ”zomaar iets zijn wat je even kunt leren en zelf kunt doen’. Nee joh, integendeel zelfs. Volgens deze zelfbenoemde SEO-Expert (die ik overigens nog niet kende en ik ken er heel wat, maar dat ter zijde) is SEO ‘een vak apart dat je vooral aan een SEO-Expert moet overlaten’. Mijn haren gingen recht overeind staan toen ik dat las. Waarom? Omdat ik het er totaal niet mee eens ben! Elke SEO-Expert/specialist/online marketeer die dat beweert, komt op mij over als iemand die geld wilt aftroggelen van nietsvermoedende, goedgelovige mensen. En daar heb ik een hekel aan! Want geloof me mensen: dat is wat in de SEO-wereld gebeurt. En het feit dat ik dit regelmatig zie gebeuren en er een enorme hekel aan heb, is juist 1 van de redenen dat ik mijn SEO-trainingen heb ontwikkeld en aanbied.

Ik onderschat SEO niet

Begrijp me niet verkeerd: Ja, ik ben goed in SEO en heb er ook al jaren ervaring mee. Echter onderschat ik SEO daardoor niet. Een vak apart vind ik iets dat niet voor iedereen is weggelegd om onder de knie te krijgen, er zijn maar een handje vol mensen die de vaardigheden hebben om dat vak goed te kunnen uitvoeren. Nou is SEO echt niet hetzelfde als het maken van een broodje kaas, maar het is ook niet iets wat je als leek niet onder de knie zou kunnen krijgen.

Juist doordat ik ontzettend helder ben tijdens mijn SEO-trainingen, eenvoudige taal gebruik en vakjargon goed uitleg, de ruimte heb voor vragen, kan ik de deelnemers van mijn trainingen ontzettend goed laten begrijpen wat SEO is en hen leren hoe zij zelf zoekmachine optimalisatie op hun website kunnen toepassen. Je leert tijdens mijn trainingen de basisprincipes van SEO. Dit zijn zaken die iedere beginner op SEO-gebied onder de knie kan krijgen en waarmee iedereen mooie resultaten kan behalen.

‘Nu begrijp ik het!’

Het is dan ook niet voor niets dat ik elke keer weer een enthousiaste reactie krijg van een deelnemer na afloop van de training. ‘Nu begrijp ik het! Ik heb er wel over gelezen en gehoord, maar het werd allemaal zo vaag uitgelegd dat ik dacht dat SEO iets heel moeilijks was. Dankzij jou weet ik nu wat het is en wat ik ermee kan doen!’ zijn daar maar een aantal van.

Mooie resultaten

Vaak in de dagen, en soms zelfs maanden, erna wordt zo’n reactie gevolgd door een enthousiaste mail of Whatsapp-bericht, omdat de deelnemer aan de slag is gegaan met SEO en ziet dat ze erdoor mooie resultaten behaalt, ze ziet dat het werkt wat ze doet. Zo trots is de deelnemer dan ook. Trots op zichzelf, omdat het haar zelf is gelukt om dankzij SEO deze mooie resultaten te behalen. En dankbaar, dankbaar omdat ik de tijd en moeite heb genomen om haar SEO goed uit te leggen. Dankbaar, omdat ik ook zo eerlijk ben om te vertellen dat de basis van SEO echt niet zo moeilijk is als wat andere SEO-Experts beweren. Dankbaar, omdat ze dankzij mij niet meer honderden euro’s per maand kwijt is aan 1 of ander online marketeer, marketingbureau of Google Advertenties. En met honderden euro’s bedoel ik 250 tot 600 euro. Daar is mijn prijs voor 149 euro per training een lachertje bij. En ja, dit zijn feiten. 

Toch geeft het mij voldoening om elke training voor die prijs aan te bieden. Het is voor de ondernemer een niet al te grote investering en de voldoening die ik uit het geven van de training haal, is echt enorm. Ik krijg er zoveel nieuwe energie van, dat is mij het echt waard! 

Dus nee mensen, SEO is geen vak apart. Waarom niet? Omdat ik iedere leek de basisprincipes van SEO kan leren. Zo dat is eruit!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email