info@contentgids.nl

Mijn naam is Jenneke Peters en ik ben 27 jaar oud. Al sinds ik een pen kan vasthouden, ben ik gek op schrijven. In mijn jeugd en puberteit hield ik mij vooral bezig met het schrijven van songteksten, verhalen en gedichten. Dat was allemaal puur hobbymatig. Op mijn 19e besloot ik dat ik van schrijven mijn beroep wilde maken. Ik wist alleen nog niet precies hoe ik dat vorm zou kunnen geven. Daarom begon ik aan de brede opleiding Media, Informatie & Communicatie. Tijdens deze opleiding heb ik mijn schrijfvaardigheden verder ontwikkeld en heb ik allerlei soorten teksten leren schrijven.

SEO-Copywriter, Content Marketeer, Webredacteur: been there, done that!

Inmiddels heb ik een aantal jaar in loondienst gewerkt als tekstschrijver en welke titel een werkgever ooit aan mijn functie heeft gegeven. Content Developer, Social Media Agent, Content Marketeer, SEO-Copywriter, Online Marketeer, Webredacteur, Multimedia Redacteur…. je vindt het allemaal op mijn CV terug. Het kwam er bij al die functies op neer dat ik teksten bedacht, schreef en eventueel ook voor de klant publiceerde. Ik grapte op de werkvloer weleens: ‘U vraagt, wij draaien!’. Hiermee wilde ik aangeven dat welke teksten de werkgever mij ook zou laten schrijven, ik ervoor zorgde dat ze allemaal aan alle regeltjes voldeden die mijn werkgever of klant hadden opgesteld.

 

Na jaren trouwe dienst

Door de jaren heen heb ik op de werkvloer van alles meegemaakt. Ik heb leuke dingen meegemaakt en ook de gelegenheid gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Toch heb ik ook een aantal minder leuke dingen meegemaakt. Zo heb ik jaar in jaar van baan naar baan gehopt, ondanks dat elke werkgever mij steengoed vond in mijn werk. Toen ik voor de zoveelste keer te horen kreeg: ‘Je bent ontzettend goed, maar ik heb geen tekstschrijver meer nodig, dus doei!’ was voor mij de maat vol. Het begon bij mij steeds meer te kriebelen om voor mezelf te beginnen. Ondanks dat ik dat ontzettend spannend vond, voelde het steeds meer goed om die stap toch te nemen. Meer dan ooit ben ik er klaar voor!

ga ik doen wat goed voelt

 

Vanaf nu ga ik dingen aanpakken zoals ik dat wil en zoals ik denk dat het goed is. Ik wil ondernemers helpen met elk probleem of vraagstuk dat zij omtrent content creatie hebben. En dat wil ik op een eerlijke, persoonlijke en laagdrempelige manier doen. Ik vind het heel belangrijk om weer zelf in contact te staan met mijn opdrachtgevers. Ik vind het ook belangrijk dat ik nu de tijd kan nemen om mijn opdrachtgevers zo goed mogelijk te helpen. Bij een werkgever is daar door omstandigheden helaas niet altijd de ruimte voor. Daar ben ik een soort schrijfmachine die gewoon doet wat hij of de klant wilt. Dat geeft mij geen voldoening meer, maar ik heb ook niet het idee dat ik daar een opdrachtgever altijd zo goed mogelijk mee help.

Ik ben er voor je, waarmee kan ik je helpen?

Mijn eerdere slogan: ‘U vraagt, wij draaien’ heb ik nu veranderd in: ‘Ik ben er voor je, waarmee kan ik je helpen?’. Ik weet namelijk ontzettend goed dat het bedenken, schrijven en op de juiste manier naar buiten brengen van teksten niet voor iedereen even eenvoudig is. Ik weet ook hoe lastig het is om jouw boodschap goed op papier te zetten en om teksten te schrijven die jou daadwerkelijk helpen met het bereiken van jouw doelen. Ik help je hier graag bij!

Wat heb jij nodig?

Welke content heb jij nodig om meer naamsbekendheid te krijgen? Welke content heb jij nodig om hoger te kunnen scoren in Google? Welke content heb jij nodig om klanten meer aan jouw merk te kunnen binden? Wat zijn jouw knelpunten omtrent het schrijven van content?

 

Dat zijn vraagstukken waarmee ik jou wil en kan helpen. Door samen met jou hierover te sparren, kan ik je aan de juiste antwoorden helpen. Wil jij die poespas helemaal niet, maar wil je wel gewoon goede content geleverd krijgen? Dan kan dat natuurlijk ook! Doordat ik nu voor mijzelf de gelegenheid creëer om mijn opdrachtgevers de hulp aan te bieden in de mate waarin zij er behoefte aan hebben, kan ik ze zo goed mogelijk helpen. Bovendien haal ik hier veel voldoening uit. Een win-win situatie dus!